Balmain

Pierre Balmain var känd för sin sofistikerade och eleganta stil. En gång sa han att ”skrädderi är som arkitektur i rörelse, där den ene bygger i sten - bygger den andra i bomull. Där den ene strävar efter att trotsa århundraden - kräver den andra bara att
klara säsongen”.

Under en lång tid presenterade Pierre Balmain klockformade klänningar med smal midja, senare kända som Dior's nya look. Pierre Balmain gjorde att stolan blev populär, både för dag och kvällsbruk. Han skapade också en trend i klänningar med mantel. Hans talang som designer var hans förmåga att skapa enkla och välsittande kostymer likväl som han skapade vackra kvällsblåsor, alla i samma eleganta och smala siluetter. Pierre Balmain var designern som stod för elegansen i då tidens mode och många var de kända kvinnorna som bar hans kreationer. Kända namn så som Brigitte Bardot, Marlene Dietrich och Katherine Hepburn.

2011 tog Oliver Rousteing över rodret som Balmains chefdesigner efter att Christophe Decarning plötsligt slutat. Oliver har jobbat med designat för Balmain sedan 2009 och innan det 5 år för Roberto Cavalli. Christophe var den som blåste liv i varumärket och gav det sin ”rockchicka” image, och Oliver har tagit över stafettpinnen med bravur - idel lovordad från världens alla mode conneseurer!

Det finns inga produkter som överensstämmer med urvalet.